Tree Travelling

De laatste versie van mijn project Tree Travelling is een multidisciplinaire installatie, die te zien was in de tentoonstelling Die Sehnsucht nach dem Grünen, Kulturmühle Perwenitz, 23 augustus – 27 september 2020.

klik op de afbeelding om de trailer te zien

Het werk omvat een video van de wereldkaart met alle vliegtuigen die momenteel vliegen, gegenereerd door een real-time radar. Voor de monitor staat een kleine boomstam. Als je hem beweegt, vul je de wereld met groeiende bomen, terwijl de vliegtuigen langzaam verdwijnen.

Tree Travelling, 3 fine art prints gemonteerd op forex
 

Toen dit project werd bedacht, zaten we midden in een wereldwijde toeristische boom. Maar toen kwam het coronavirus. De toerisme-boom stortte in een mum van tijd in. Het real-time radarbeeld van de vliegtuigen is drastisch veranderd. Ik heb een nieuw videowerk gemaakt, “Corona Tree Travelling”, dat niet interactief is – de coronacrisis laat de bomen groeien zonder menselijke tussenkomst. De videopremière vond plaats op 23 augustus in de tentoonstelling Die Sehnsucht nach dem Grünen.

Twee stills uit de video “Corona Tree Travelling”


Een fragment uit de video in de tentoonstelling
Die Sehnsucht nach dem Grünen.

 

Het Tree Travelling Journal, digitale prints op A3, volgt de ontwikkeling van het project in tijden van coronavirus en klimaatverandering. Het is een werk in uitvoering – wat de toekomst brengt…
© Maria Korporal – 2020

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.