Dust Thou Art

Screenings: Mostra Strangloscope 2019, Mitte Media Festival, Lines in Between the Maze, Video Art Miden 2018, Maria Korporal: 6×5 video, MADATAC 2018

In mei 2017, herstellende van een netvliesoperatie, maakte ik lange wandelingen in Berlijn, mediterend over de vergankelijkheid van het lichaam en het leven. In Volkspark Hasenheide ontdekte ik het beeld van de Trümmerfrau van beeldhouwer Katharina Szelinski-Singer. In die periode was er een rupsenplaag in Berlijn, en het standbeeld was bedekt met rupsenwebben van de boom ernaast. Het was een indrukwekkend gezicht.
Trümmerfrau (letterlijk vertaald als ruïnenvrouw of puinvrouw) is het Duitse woord voor vrouwen die in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog het puin, steen voor steen, in de gebombardeerde steden van Duitsland en Oostenrijk hebben opgeruimd. Het zien van dit stille beeld vol met bezige rupsen maakte me weer bewust van de transformaties van de materie en onze voortdurende terugkeer naar onze oorsprong: stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren.

title: Dust Thou Art
technique: Experimental video and animation
length: 3’32”
year: 2017
video concept, camera, animation, effects, sound and montage: Maria Korporal
© Maria Korporal 2017

Stills:

Studio views:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.