Klimakipppunkte

Vanwege Corona is de oorspronkelijk voor 2020 geplande tentoonstelling nu in gewijzigde vorm geopend. In de showroom achter de ramen van het VBK zijn bijdragen te zien van Rosika Janko-Glage, Helga Wagner, Barbara Czarnojahn, Maria Korporal, Andrea Streit, Lupe Godoy en Tom Albrecht. Andere deelnemers aan de tentoonstelling zijn Conrad Brockstedt, Burchard Vossmann, Lina Schobel en Paul Reßl, alsmede het Kollektiv thinking of Yves (Andrea Streit en Nancy Happ).

De tentoonstelling werd virtueel geopend via Facebook en zal gedurende de hele duur van de tentoonstelling worden begeleid. Zodra de situatie in Corona het toelaat, zal de tentoonstelling in haar geheel en in het echt voor bezoekers worden opengesteld.

Virtuele tentoonstelling en project:
www.facebook.com/groups/klimakipppunkte/

De tentoonstelling in de showroom achter de ramen van de VBK is geopend van 12.2.2021 tot 07.03.2021.

KLIMAKIPPPUNKTE: omslagpunten in het klimaat – tentoonstelling in VBK
In hun werk behandelen de kunstenaars de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering: de uitdrukkingsvormen zijn volledig individueel en variëren van schilderen tot collage, van video tot installatie en conceptuele kunst. Het resultaat is een zeer complexe tentoonstelling over een virulent onderwerp: tegelijkertijd opwindend, stimulerend voor discussie en vermakelijk.
Het project wordt gefinancierd door GMS Immobilia KG.

Pressemitteilung_VBK_07-02-2021

In de preview vertoont Maria Korporal haar video Emergency Call.
Wanneer de tentoonstelling uiteindelijk écht zal plaatsvinden (in betere tijden), zal zij haar nieuwe installatie Emergency Call Center presenteren.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.